Вчені Харківщини розвиватимуть співпрацю з аграріями для досягнення високих врожаїв

Вчені Харківщини розвиватимуть співпрацю з аграріями для досягнення високих врожаїв максимальної якості, інформує сайт обладміністрації. Цьогоріч на Харківщині 95% зібраних озимих становить продовольче зерно І – ІІІ класів. Цього вдалося досягти завдяки співпраці аграріїв і вчених та дотримання усіх технологічних вимог при вирощуванні зерна. Як зазначається на сайті, вчені й надалі готові розвивати плідну співпрацю з аграріями Харківщини. Наразі перед усіма фахівцями та практиками стоїть спільне завдання по збереженню врожаю кукурудзи. Так як у багатьох регіонах України стан посівів кукурудзи викликає занепокоєння. Так на Дніпропетровщині 100 тисяч гектарів списані через несприятливі погодні умови. Найближчим часом група вчених обстежить поля південної та південно-східної частини Харківщини, аби визначити стан посівів, скласти прогнози на врожай, а також надати поради аграріям.

 

Єлизавета Дергачова