Австрійський експерт тренує харківських барменів до ЄВРО-2012 (відео)

Від звичайного бармена до спеціаліста міжнародного рівня. Україно-німецьким тренінговим центром проводяться курси підготовки барменів до ЄВРО чемпіонату. Гідно зустріти закордонних гостей допомагає австрійський фахівець з гарячих та спиртових напоїв Мішель Дизель.

Приготування чаю, кави або коктейлів – усе повинно відповідати європейським стандартам. Майже тиждень на здобуття звання майстра барної справи відведено харківським барменам. Розповіддю про  кавові напої країн Європи розпочалося перше заняття. Вивляється, Україні ближче італійський спосіб приготування кави. Однак лише одного способу замало. Харківські бармени вже встигли відзначити для себе багато цікавого.

Юрій, бармен

Итальянcкие мерки подачи. То есть эспрессо это 30 мл. Оказывается, в той же Вении, если подать эспрессо 30 мл, то мы можем оскорбить этим клиента. То есть у них стандарты немного отличаются от наших. Ну я думаю, если приедут к нам гости иностранцы, они будут приятно удивлены и не обидятся.

Майстер-класи з приготування напоїв проводить австрійська інструкторка Мішель Дизель. У ресторанному бізнесі вона більш ніж п’ятнадцять років. Усім тонкощам лише за тиждень навчити складно, каже Мішель. Але в українських колег є всі шанси гідно зустріти іноземних гостей.

Мішель Дизель, інструктор

За тиждень можна лише додати якихось нових знань та навичок до вже здобутих. Тобто без основної, спеціальної освіти бармена не обійтися. Це курс перш за все розрахованих на обмін досвідом між країнами. Найголовніше, що слід знати будь якому бармену – якомога більше рецептів та вміти їх застосовувати.

Такі курси у Харкові не перші. У вересні вже проводився майстер-клас, де вчили особливостям спілкування з клієнтами різних країн. Програма проведення подібних тренінгів розписана на весь рік, розповідає представник тренінгового центру “Дипломат сервіс” Сергій Козинець. Наступні заняття плануються у листопаді. Головною ж особливістю цього тренінгу є практика. Самими лише конспектами, каже Сергій, не обійдеться.

Сергій Козинець, співробітник тренінгового центру “Дипломат сервіс”

Все участники получают сертификаты, о том , что они прослушали и поучаствовали в даном тренинге. При чем этот тренинг, как видите, не только теоретический. Каждый участник может попробовать и показать свои навыки непосредственно за барной стойкой.

На наступному занятті харківські бармени пізнаватимуть секрети подачі пива та вин.

Єлизавета Дергачова

httpv://youtu.be/osqJ8uot4tg