Зробити врожаї більшими, а овочі- якіснішими і смачнішими

Сьогодні в Харкові відбувся Міжнародний з’їзд селекціонерів рослинників. Вчені та фахівці обговорювали, як не лише задовільнити власні потреби, але й повернути Україні статус житниці Європи. Одне з актуальних завдань – зробити так, щоб розробки вчених якнайшвидше потрапляли до сільгоспвиробників, кажуть селікціонери. Також на часі розвиток овочевництва. Вдосконалені овочі мають давати великі врожаї, добре сберігатися та бути пристосованими до кліматичних умов.

Людмила Тєрьохіна, зав. відділу маркетингу інституту овочевництва і баштанництва

Так как клімат сейчас рухається до глобального потепління, по-єтому і виводимо жаростійкі сорти перцу, томатів, баклажанів.

Анастасія Горєлкіна