Аби хлібозаводи мали достатньо борошна, в області вжито низку заходів

Утримати ціни на хліб попри несприятливі прогнози на майбутній врожай і створити запаси зерна та борошна,- таке завдання стоїть перед місцевою владою, – ішлося на селекторній нараді в облдержадміністрації.

Для того, аби хлібозаводи мали достатньо борошна, в області вжито низку заходів, – повідомляють в управлінні промисловості. Була організована закупівля борошна і зерна з державного інтервенційного фонду, разом із районами проводилась робота зі створення регіонального запасу продовольчого зерна. Для подальшого утримання в кожному районі області мінімальних економічно обґрунтованих цін на хліб, що користується найбільшим попитом, – певні в облдержадміністрації , – необхідно довести до райадміністрацій завдання: формувати додаткові обсяги запасів зерна врожаю минулого року.

Микола Борисенко, начальник управління промисловості ХОДА


Райдержадміністраціям проаналізувати наявність в районі залишків продовольчого зерна- пшениці та жита. І сприяти укладанню договорів між сільгоспвиробниками та хлібзаводами на придбання продовольчого зерна пшениці та жита для виробництва хліба, що користується найвищим попитом, згідно доведеного завдання.

 

Тетяна Сорокоус